WMW - Bjelovar

NašaBankaMorala - uskoro
Grupacija za moralnog čovjeka

S nama imate život bez stresa! S našim Partnerima imate sigurnu kvalitetu i najniže cijene
S nama imate mogućnost ostvariti DODATNU ZARADU svaki dan 30 kuna, minimalno.

Gladni razgrabili sve delicije i 'uništili' kulinarski spektakl u Bjelovaru

gladni delicijeIzuzev neutažive gladi kulinarski kup biti će upamćen i po gostovanju najpoznatije svjetske slastičarke Marie Shramko

Gladni Bjelovarčani razgrabili su i "slistili" sva ponuđena neodoljiva jela, pa je u konačnici uveliko nedostajalo hrane za sve okupljene, a oni najgladniji su čak strugali prazne pladnjeve, odijek je završne večere na "Slatkoj niti".

 

Naime, Bjelovar je bio domaćin dvodnevnog Internacionalnog kuharskog kupa i kulinarskog kupa "Slatka nit" Bjelovarsko-bilogorske županije, te po prvi puta slastičarskog kupa u organizaciji Udruge kuhara Grada Bjelovara i Hrvatskog kuharskog saveza, a natjecanja su se održavala u restoranu Šljukin gon. Natjecatelji se se natjecali u tri kategorije, svečana hladna plata od kunića i kravljeg sira, toplo glavno jelo od veprovine, te hladni desert od meda oraha i krušaka, dok su slastičari spravljali torte.

Delicije, za kojima je bila nezapamćena pomama spremili su natjecatelji 15-ak ekipa iz BiH-a, Crne Gore, Makedonije, Rumunjske, Rusije, Slovenije, Srbije i Hrvatske. Međutim, domaćin Božidar Miodragović, predsjednik Udruge kuhara Grada Bjelovara bio je izrazito ljutit i ogorčen na svoje sugrađane, te ih je povišenih tonova odvraćao od stola, a samo iz razloga da kuhari mogu postaviti sve priređene pladnjeve.

Naime, kada bi donoseći nove, postavili dva, tri pladnja, oni su u nekoliko sekundi "planuli", pa kuhari u konačnici nisu mogli aranžirati stolove prema prvotnoj zamisli. Izuzev navedenog ovaj kulinarski spektakl će se pamtiti po završnoj dodijeli nagrada najuspješnijim kulinarskim timovima, te gostovanju najpoznatije svjetske slastičarke Marie Shramko (članica Nacionalnog tima Islanda, članica Udruge kuhara Rusije i počasna članica Udruge kuhara Ukrajine), koja je nedvojbeno bila najveća atrakcija ovogodišnje manifestacije.

Višestruka svjetska prvakinja okupljene je među ostalim oduševila svojim masterclassom demonstrirajući svoja slastičarska umjetnička djela, odnosno izradu slastičarskih elemenata tehnikama šećer-cvijeće, karamela, airbrush, čokoladna glazura i pastillage. A Maria će, sladeći nepce, iz Bjelovara za uspomenu ponijeti i okus domaćih krpica sa zeljem koje je po prvi puta kušala.

beautysalon thumb

fotostudio thumb

optika thumb

stomatologija thumb

skijanje thumb

torte thumb

rafting thumbl

stranijezik thumb

agencija thumb

pizzeria thumb

masaza thumb

Broj prikaza
555878